Navigate / search

‘Produktion’ af John Kørner

Design af gulvtæppe, invitation og 2 plakater, IMO 2012.

Design af gulvtæppe, invitation og 2 plakater til John Kørners udstilling og
installation “Produktion” på IMO, København.
Prod_10
Prod_06
Prod_12

Sex og produktion.  John Kørner på IMO.

Af Torben Zenth

Det er jo Produktion der er overskriften på udstillingen. Jeg har brugt fabrikken som symbol. Den er både på tæppet og går igen på malerierne. Det er jo det symbol vi alle kender. Symbolet på den velkendte produktion.

Der er flere hundrede fabrikker i dette rum. Gentagelsen er meget vigtig.

Vi har i hjørnet lavet et rum man gerne må ha’ sex i. Man kan jo anskue det seksuelle som en produktion. Hvis man ser det i den optik, at idag er hele samfundet bygget op på at tilfredsstille de behov et nyt menneske måtte have i denne verden. Alt! Institutioner, biler, alt. Det er to parallele spor udi det at være produktiv. At producere.

Også den nye regering taler om miljøkrav. Man taler om grøn politik og lignende. Det er i hvert fald en udfordring. Samtidig har man outsourcet meget af den viden vi har. Meget af den produktion vi kendte for hundrede år siden er forsvundet, i Danmark og store dele af Europa.

Men det er sagens kerne idag. At producere. For at opretholde den velfærd og den levestandard vi har. Jeg synes det er et utrolig interessant og vigtigt område at beskæftige sig med. I hvor høj en grad – og hvormeget vi producerer. Og hvem vi producerer for.

Og da er det jeg siger: Det at skabe et nyt menneske er også en produktion Fordi det er et led i den kæde af at producere. Anskuer man samfundet som et kollektiv, som jeg gør. Som ét stort kollektiv. Hvert nyt medlem er at betragte som en del af kollektivet. Ergo er det også en del af produktionen.

Ser man det ikke kun på det intellektuelle plan, men følger man også den produktion – altså undfangelsen af et nyt menneske –  ud i det fysiske, så hvorfor ikke lade det ske på et galleri – sammenholdt med andre motiver om produktion? Så jeg har lavet et isoleret rum, som faktisk har den finesse at man indefra kan se ud, men ikke udefra kan se ind. Der er et autentisk høloft, så man kan ta’ sig en tur i høet. Der er også vaskefacilliteter, håndklæder osv.

Prod_11